A laktózérzékenységről

Az európai lakosságnál 10% alatti tartományban van laktózérzékenység (ázsiaiknál 90%), sokaknál ez egy – egészségtelen – divathisztéria. A ténylegesen laktózérzékenyeknél a szervezet nem képes olyan enzim képzésére, ami felbontja a laktózt laktátra. A bélben ezek a mirigyek nem működnek. Aki 4 hétnél tovább laktózmentesen táplálkozik, nagy valószínűséggel laktózérzékennyé válik, mivel a mirigyek – „munka nélkül" – feladják a működésüket.

A bélrendszernek szüksége van laktózra. A laktózérzékenynek is az az ajánlott, hogy naponta fogyasszanak 2 dl normál laktóz-tartalmú tejet. A bélbaktériumnak a laktóz fontos táplálék, és biztosítja a bélflóra egyensúlyát, megakadályozza a 'rossz' baktériumok dominanciáját. Ettől a kis mennyiségtől általában nincs panasz.

Laktózmentes tejeket fruktóz cukorral dúsítják. Ez a fruktóz a májban raktározódik zsír formájában.

Ajánlott termék:

Premium Diet Regular+ Sensitive, laktóz- fruktóz- és gluténmentes!

A tápszert úgy alakítottuk, hogy ne vigyen be még több fruktózt a páciens. Egyébként így a fruktóz-intoleranciában szenvedő is fogyaszthatja.

Kapható Premium Tanácsadóknál!

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.