A bélflóra hatása a testsúlyunkra

Bélflórának nevezik a bél felszínén található védő réteget. Ez kb. 500 különböző pozitív és negatív mikroorganizmusból áll, és összesen kb. 100.000 milliárd baktériumot foglal magában. Egy pozitív kultúra uralta, tehát egyensúlyban lévő bélflórával az ember születésétől fogva szükségszerűen szimbiózisban él, ami egy szabályozott élelmiszer-felhasználásért, az immunrendszer aktiválásáért valamint a nemkívánatos mikroorganizmusok elhárításáért felelős.

Fontos, hogy a gyomor-bél területeinken az ún. jótékony baktériumoknak kell élni. Ahogy a jótékony baktériumok száma meghaladja a 80%-ot, jó bélbaktérium-arányról beszélünk. A káros (patogén) baktériumok 20%-ot tehetnek ki. Ebben a mennyiségben jól 'sakkban tarthatók' a hasznos baktériumok és nem fejlődnek ki káros potenciálok.

A bélflóra az egészség és a jó közérzet forrása lehet. De a bélflóra – ha nincs egészséges egyensúlyban – fáradttá és beteggé is tehet.

Az utóbbi időben elvégzett tanulmányok erősen arra utalnak, hogy a bélflóránk állapota erősen befolyásolhatja a testsúlyunkat. Ismert, hogy az antibiotikumok megsemmisítik az egészséges baktériumokat, és van rá utalás, hogy ez hízáshoz vezethet.

Azok számára is magas a túlsúly kockázata, akinek édesanyja már túlsúlyos volt a szülésnél. Aki császármetszéssel született, nem kapta meg a vaginális szülés „baktériumos zuhanyát”, ami az egész immunrendszerben fontos szerepet játszik – így az allergiák, ekcéma, asztma, ételintolerancia, a túlsúly és egyéb betegségek kialakulásának is magasabb lehet az esélye.

Az étkezési szokásaink is befolyásolhatják a bélflórát.

Amikor felbillen a bélflóra természetes egyensúlya, a bélrendszernek az áteresztőképessége nő és több tápanyag kerül a szervezetünkbe.

Fontosnak tartjuk a bélfóra helyreállítását, amit segíthetünk különleges bél-baktériumok adásával és magas rosttartalom bevitelével. A D-vitamin hozzáadása még pluszban segítheti az izom-építést és a jó közérzetet, ami szintén segíti a testsúly-csökkentést és különösen annak későbbi megtartását is.

- A vegyes étkezéseknél ne feledkezzen el zöldségről és gyümölcsről, egyen rostos kenyeret és pékárut, lehetőleg ne fehéret!

Kilenc dolog, ami a bélflórát károsítja

1. Antibiotikum

2. Fogamzásgátló tabletták és hormon gyógyszerek

3. A csapvízben lévő klór

4. Fluorid

5. Cukor és zsír

6. Túlsavasodás

7. Élelmiszer-adalékanyagok

8. Peszticid-szermaradványok

9. Stressz

Az egészséges bélflóra felépítése – A gyakorlatban

A hagyományos orvostudomány nem igazán törődik még a jótékony és a kártékony baktériumok közötti egyensúllyal az emésztőrendszerben. Nagyon gyakran írnak fel antibiotikumokat, melyek közismerten elpusztítják a bélflórát illetve felborítják az egyensúlyt. Az antibiotikumok egy kemoterápiához hasonlítanak. Ahogy a kemoterápia nem csak a rossz sejteket pusztítja el, hanem az egészséges testsejteket is, egy antibiotikum sem csak a rossz baktériumokat, hanem vele együtt a jókat is elpusztítja.

A probléma itt az, hogy egy antibiotikum-kúra után a kártékony baktériumok gyorsabban szedik össze magukat, mint a hasznosak, így a bél már többnyire 'foglalt', mire a hasznosak felbukkannak. A jótékony bélbaktériumok nem találnak több helyet, így meghagyják a helyet a kártékony bélbaktériumoknak. Ez az oka annak, hogy egy antibiotikum-terápia után alapvetően a bélflóra rehabilitálását ajánlják probiotikus készítményekkel. Ily módon telepíthetőek a jótékony baktériumok még a kártékonyak helyreállása előtt.

Premium Goodcare Flora 10|20

Baktériumkultúrákat tartalmazó speciális gyógyászati célra szánt tápszer, 30 kapszula

Átfogó baktérium-kombináció, mely rendkívül széles tartománnyal támogatja a bélflórát.

10 vékony- és vastagbél specifikus törzzsel. 20 milliárd CFU/kapszula + Inulin (FOS).

A GOODCARE FLORA sokféle kultúrából áll:

Bifidobakterium bifidum, Bifidobakterium breve, Bifidobakterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus lactis, Enterococcus faecium

Ez a 10 kultúra koncentrációjukban pontosan összhangban van egymással, annak érdekében, hogy kölcsönösen kiegészítsék egymást. Méghozzá a bél minden részét elérik, ahol a laktobacillusok elvileg képesek megtelepedni a vékonybélben, a bifidobaktériumok pedig a vastagbélben.

A bifidobaktériumok minden korcsoportban számos előforduló kultúrához tartoznak a bélben, de ezek a részesedések 50 éves kortól csökkennek. Ez a két megállapítás figyelembe veszi a kultúrák keverékét a GOODCARE FLORA-ban, beleértve a bifidobaktériumok egyéni részét.

A GOODCARE FLORA élesztő-, tejfehérjementes, géntechnikailag módosított organizmus, valamint aroma, tartósítószer- vagy bármilyen cukroktól mentes, és tejcukor-érzékeny emberek számára vagy más élelmiszerintolerancia esetén különösen jól alkalmazható.

OÉTI notifikációs szám: 29710/2022


A terméket keresse Premium Orvosánál, vagy rendelje meg online: www.premiumshop.hu

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.