A program alapjai

A program négy elemből áll, az orvosi tanácsadás, a napi háromszori táplálkozás, a testösszetétel-mérés és a mozgás kombinációja.

Táplálkozás

A program a táplálkozásnál a 3 étkezés elvére épül. A koncepció az étkezések közötti alacsony inzulin- és magas glukagon-szinten alapul.

A fogyókúrák több mint 90%-ánál a páciensek izomzatot építenek le. Az étkezési szünetek betartása nélkül, de csökkentett kalória-bevitel mellett a testünk izomzatot bontja le és tartalékolja a zsírtömeget. Ez ugyanígy igaz a koplalásnál. Hogy a fogyókúra alatti alacsony kalória-bevitel mellett elkerüljük az alultápláltságot és fehérjehiányt, a reggelit és a vacsorát egy speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel helyettesítjük. Az ebédet a páciens ízlésének megfelelő átlagos étkezés adja. Így a páciensek hozzájutnak minden szükséges fehérjéhez, vitaminhoz, nyomelemhez.

Mérés

Kéthetente az orvos nem csak a testsúlyt és haskörfogatot méri meg, hanem a testösszetételt is meghatározza egy orvosi body-impedancia mérő készülékkel (BIA). Így a páciens és az orvos is egyértelműen látja, hogyan alakul a fogyás. Ellenőrizhető, hogy a páciens a tanácsokat be tudja-e tartani, az elmúlt 2 hétben elhibázott-e valamit. A cél a zsírtömeg csökkentése és az izomtömeg megtartása.

BIA sorozatmérés diétázó páciens esetén

Tanácsadás

A Premium diéta egy orvosi diéta, a program alapszabálya szerint csak orvosok kezelhetik a pácienseket ebben a programban. Kéthetenként a tanácsadásokon az orvos megbeszéli a pácienssel az újabb időszakra vonatkozó feladatokat, témaköröket, melyek az étkezési szokásokra, a test működésére, a mozgással kapcsolatos részletekre vonatkoznak. Így a páciens teljes körű ismereteket kap, megértetik vele, hogyan működik a teste, és milyen következményekkel járnak korábbi és a program által átalakított táplálkozási szokásai! A Prémium diéta koncepciója szerint nem tilalmakat, hanem egyértelmű szabályokat közvetítünk és fogadtatunk el a pácienseinkkel. Az orvos a páciens mentora, motiválója, edzője.

Mozgás

A diétás program elkezdése után 6-8 héttel következik a program mozgási része. Itt elsődlegesen nem sportról beszélünk, hanem a rendszeres mozgási szokások kialakításáról vagy fejlesztéséről. Aki a fogyás érdekében nagyon erősen kezd sportolni, az az elfogyasztott kalóriát általában evéssel túlkompenzálja, így a legtöbb ember a mozgás által kiváltott „izom-stressz” miatt nem igazán tud fogyni. A Premium diéta célja, hogy a páciensekben kialakítsa a rendszeres mozgás iránti igényt, az életvitelt, a mozgási szokásokat jó irányba terelje a program alatt.

4+1 Alvás

Az alvás legyen nyugodt és pihentető!

És nagyon fontos a motiváció is!

Mint minden diétánál, itt is a legfontosabb a páciens határozott szándéka, hogy le akar fogyni. Ez alapvető, ugyanis erős önmotiváció nélkül csaknem minden program kudarccal végződik. A második legfontosabb pont a páciens kezelőhöz való viszonya, a jó kapcsolat. A diétás program során igyekszünk a pácienssel kapcsolatban minél kevesebb szigorú, büntetésként megélhető megvonást alkalmazni.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2023 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.