Testösszetétel mérés BIA-val

Hogyan látjuk miből fogy le a páciens?

A fogyókúrák több mint 90%-ánál a páciensek izomzatot építenek le. Az étkezési szünetek betartása nélkül, de csökkentett kalóriabevitel mellett a testünk izomzatot bontja le és tartalékolja a zsírtömeget. Ez ugyanígy igaz a koplalásnál. A Premium diétában kéthetente az orvos nem csak a testsúlyt és haskörfogatot méri meg, hanem a testösszetételt is meghatározza egy orvosi body impedancia mérő készülékkel (BIA). Így a páciens és az orvos is egyértelműen látja, hogyan alakul a fogyás. Ellenőrizhető, hogy a páciens a tanácsokat be tudja-e tartani, az elmúlt 2 hétben elhibázott-e valamit.

A cél a zsírtömeg csökkentése és az izomtömeg megtartása.

A mérleg nem ad információt a vízháztartásról, az időjárástól, hormonoktól és egyéb külső tényezőktől függő hidratáltsági állapotról. A mérlegen nem látjuk, hogy mit bontott le a szervezet: zsírt vagy izomzatot. A Premium test-impedancia műszer az izomsejtek állapotát is méri, így a mérési eredmények utalhatnak egyéb betegségekre (vesebetegség, fehérjehiány, egyéb étkezési zavarok, gyulladási betegségek, daganatos betegségek stb.) is.

A tapasztalatok szerint a kétheti mérés nagyon erős motiváló tényező, hiszen a páciens szembesül azzal, hogy milyen eredményesen tud fogyni.

BIA kiértékelés

Professzionális testösszetétel -, tápláltsági- és edzettségi állapot elemzés

A páciens összes eredményének részletes és világos bemutatása a célértékekkel összehasonlítva szemlélteti a kezelési opciókat. A folyamatos mérések dokumentálják az életmód változtatása által elért sikereket a testösszetétel optimalizálásában, az edzettségi és tápláltsági állapotban.

BIA első elemzés anorexiás páciens esetén

BIA elemzés sportoló esetén

BIA sorozatmérés gyermek esetén

BIA sorozatmérés diétázó páciens esetén

BIA első elemzés metabolikus szindróma esetén

BIA mérés normál testsúly esetén

BIA egyedi elemzés testsúly megadás nélkül

BIA egyedi elemzés Kachexia esetén

Jelentkezzen Premium Orvosainknál testösszetétel mérésre!

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2023 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.