A kazeinről

Mely fehérjék alkalmasabbak izomtömeg felépítéséhez illetve megtartásához?

A Premium Diet speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek/étkezéshelyettesítők kazeinnel készülnek.

Mi az a kazein?

A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a legjobb fehérjét a tejből nyerjük. Ez magába foglalja a tejsavó-fehérjét, kazeint, albumint vagy ezeknek a fehérjefajtáknak a kombinációját.

A kazein segít növelni a zsírmentes izomtömeget és egy időben zsírt leadni. Csökkenti az izomfehérje leépülését, amely fontos mozgás után vagy hipokalóriás táplálkozásnál (diéta). Ez egy lassú felszívódású fehérje, melynek hasznosulása étkezés után jobb, mint a gyorsabb felszívódású tejsavó-fehérjéé, mert utóbbinál elfogyasztás után az aminosav-szint a 20-40 perc után eléri a maximumát; körülbelül egy óra múlva befejeződik a felhasználás. A kazein sokkal lassabb, elfogyasztása után 3-4 óráig tart, míg az aminosav-szint a vérben eléri a maximumát. A lassú sebesség, amivel a kazein metabolizálódik, csökkenti a protein lebomlást. Így működik az anti-katabolizmus (nincs lebontó, disszimiláló természetű folyamat).

A tejsavó-fehérje egy gyors felszívódású fehérje, és nem csak gyorsabban szívódik fel, hanem az aminosavak (elsősorban az elágazó láncú aminosav, a leucin) nagyobb részt vállalnak az energia-termelésben, mint a kazein aminosavai (beleértve a leucint). Az aminosavak gyors növekedése a vérben a fehérjeszintézis növekedéséhez vezet. Így ez elsősorban anabol. Legjobban közvetlenül mozgás után hasznosul, amikor az izomzat nagyon gyorsan fel tud venni bármilyen típusú fehérjét, míg máskor egy lassú fehérje, mint a kazein megfelelőbb, amikor a felvétel a testszövetekben jobb. Fontos, hogy a kazein lassabb emésztése előny, mivel a nitrogén egyensúlyt és az izomfelépítést, valamint az izom lebontásának megakadályozását javítja.

A fogyás alatti fehérjebevitel azért fontos a Premium programban, mert az alacsony inzulinszint által képződő glukagon képzéséhez nagyon sok funkcionális fehérjére van szüksége a testnek, amit hiányesetben a szervezetből venne fel. Mivel a kazein lassan szívódik fel, ezt a fehérjeszükségletet folyamatosan a kazeinből nyeri a szervezet az étkezések között.

Általában a boltokban és drogériákban csak a tejsavó-fehérje tartalmú termékeket tudják elérni a páciensek.

A Premium Diet speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek és étkezéshelyettesítők kazeinnel készülnek, és drogériákban, boltokban nem elérhetők, csak Premium orvosokon keresztül illetve gyógyszertárakban.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.