A divat-diéták veszélyei

Mit kell tudni a divat-diétákról?

 A fogyni vágyók többsége kipróbált már több divat diétát is! Ezeket a diétákat nem orvosok és tudományos hátteret igénylő munkával, kutatással foglalkozó emberek állították össze. Tehát tudományosan sokszor nem megalapozottak.

Mégis miért hódít teret a divat diéta? Mert általában sztárok, híres emberek nevéhez fűzik őket és így reklámozzák. Csak a konkrét működésről, mellékhatásokról nem esik szó!

A szervezet egészséges működéséhez szükség van a szénhidrát, fehérje, zsír, megfelelő arányú és mennyiségű bevitelére, mert ha ez eltolódik, és hosszú távon fennáll, a szervezet egészségkárosodásához vezet, nem pedig hosszú távú súlycsökkentéshez.

Milyen következményei lehetnek, ha a szénhidrát, fehérje, zsír bevitel egyensúlya felborul?

1. Szénhidrát bevitelének túlzott csökkentése

A szénhidrát nélkülözhetetlen az izomműködéshez és a vegetatív idegrendszer működéséhez, ezért a hiánya csökkenti a fizikai-szellemi teljesítőképességet. Szédülés, fejfájás, depresszió. A szénhidrát váltja ki a telítettség érzést és a szerotonint. A zsír ezeket a hatásokat csökkenti.

2. Fehérje bevitelcsökkentés

A fehérjék a test alapvető építő téglái, ezért hiányuk izomsorvadást, gyerekeknél fejlődési, növekedési zavarokat okozhat. Ha Ön koplal, vagy egyoldalúan táplálkozik (pl. káposztadiétával), sport és sok mozgás mellett nem megfelelően táplálkozik, az izomzat csökken, és a vízháztartása felborul. Ez oda vezethet, hogy izomból és vízből fogy, a zsírtömege pedig megmarad. Ilyenkor gyorsan visszahízik, a zsírtömege megnő, ezt nevezzük jojó-effektusnak.

A PREMIUM program csökkentett kalória bevitel mellett minden szükséges tápanyagot biztosít az Ön egészsége megtartásához, a zsírtömeg csökkentéséhez.

3. A zsírok és fehérjék többlet bevitelével növeljük a koleszterinszintet. Az érelmeszesedés esélye rohamosan nő!

A fehérjediéták általában zsírtöbblet bevitellel is együtt járnak, és a kardiovaszkuláris illetve érrendszerre nagyon negatív hatással vannak (infarktus, agyvérzés stb. további kockázati tényezők).

4. A gyógyszeres divat-diéták lehet, hogy megoldják a fogyást, de nem adnak választ a súlymegtartásra!

Tablettákkal, gyógyszerekkel is le lehet fogyni. Mégsem oldják meg az alapvető problémát: miért túlsúlyos, milyen szokásokkal és életkörülményekkel szembesül? Hogyan tud segíteni, hogy a későbbiekben megtartsa a súlyát illetve, ha valamennyit visszahízik, ismét egészségesen és mellékhatásoktól megkímélve tudjon fogyni?

5. A divat-diéták a pénzét akarják megszerezni, nem pedig az egészségéhez hozzájárulni!

Észrevette már, hogy milyen gyorsan tűnnek el a divatdiéták egy-két év után a piacról? Azért, mert nem nyújtanak hosszú távú megoldást, a túlsúlyos emberek kudarcot vallanak, visszahíznak, boldogtalanok.

6. A divat-diétáknál nem orvos kezeli Önt, aki a legjobban ért a testünk működéséhez!

Ha a kocsiját szereltetni kell, akkor nem az asztaloshoz viszi. A javításra szoruló mobiltelefonját nem az órásnak adja javítani. Azt gondoljuk, hogy a testünkhöz a legjobban nem az autószerelők, fémmegmunkálók, focisták, vagy hírességek értenek, hanem orvosunk.

A PREMIUM programban az orvosok külön képzést kaptak az egészséges, tartós testsúlycsökkentés kezelésére.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2023 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.