Mit egyen a gyerek?

Minden második gyermek túlsúlyos!

FIGYELJÜNK ERRE, MI SZÜLŐK SEGÍTHETÜNK. Ez a mi felelősségünk!

 Nagyon fontos, hogy a szülő milyen táplálkozási szokások szerint neveli gyermekét.

Ha iskola után a gyorsétterembe küldjük gyerekünket és a magas szénhidrát és zsírtartalmú ételeket fogyasztja, ezek elfogyasztása után hamar éhes lesz.

Otthon a számítógép előtt elfogyasztott chips, cola is káros az egészségre.

Mozgás nincs, mert ha esetleg már kialakult a túlsúly, nincs senki, aki segíteni tudna. Kifogás mindig akad, hogy most miért ne mozogjon a gyerek.

A fenti eset elkerülése érdekében nevelje kis korától az egészséges táplálkozási szokások szerint gyermekét, sőt a terhesség alatt válogassa meg Ön is táplálékait.

Ismerje meg gyerekkorban a gyümölcs, zöldség ízét a gyerek.

A gyermek zsírsejtszáma 3 éves koráig alakul ki, ízlése a táplálékok milyensége, minősége iránt 2-3 éves korig, tehát ha ebben az időszakban friss és egészséges táplálékhoz jut, akkor a későbbiekben is ezeket fogja előnyben részesíteni.

Tehát ne tömjük édességgel, inkább friss gyümölcsből és zöldségből készült ételekkel kínáljuk és ismertessük meg a picit. Persze a nagymama és a családtagok véleménye eltérhet. Nem szabad, legyünk időben következetesek, hogy 5-6 évesen ne fogyókúrás táborba kelljen küldeni az unokát.

Az egészséges táplálkozási szokások alkalmazása során a szervezet nem terhelődik le az emésztetlen méreg és salakanyagokkal, melyek idővel a szervezet elsavasodásához és ez által betegségek kialakulásához vezetnek, hanem a szervezet mérgek nélkül egészségesen működik.

Mi lenne a gyermekünknek az egészséges?

Mértékkel tartalmazzon: tejterméket, sovány húst, a cukrot minimalizáljuk, zöldségeket, friss gyümölcsöket, friss tejből és gabonából a szülő által házilag, tartósítószer nélkül készített ételeket.

A zöldségeket és gyümölcsöket alaposan mossuk meg mindig!

Vigyázzon gyermeke egészségére!

 

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2023 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.