Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

Alufóliás töltött krumpli

Hozzávalók:

6 db nagyobb krumpli

1 doboz tejföl

kb. 15 dkg sonka/gépsonka

3 tojás

kb. 10 dkg sajt

1 fej lilahagyma vagy 3 szál újhagyma

bors

petrezselyem

Elkészítés:

A krumplikat héjukban félkeményre főzzük. A tojásokat keményre főzzük. Közben a sonkát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A kemény tojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük, a tejfölbe keverjük, majd hozzáadjuk a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. A kihűlt krumplikat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk (óvatosan, hogy a faluk ne sérüljön), és a tejfölös masszát beletöltjük. A fél krumplikat óvatosan összeillesztjük, alufóliába csavarjuk. Sütőben 20 percig sütjük, majd óvatosan kivesszük a sütőből. Ha kicsit kihűlt, kibontjuk a fóliából. Salátával önmagában, vagy hús mellé köretként fogyaszthatjuk.

VISSZA