Burgonyás-sajtos-szufflé és saláta

Tápérték személyenként

Energia 555 kcal

Zsír 19 g

Szénhidrát 78 g

Fehérje 18 g

Rosttartalom 15 g

Hozzávalók:

125 ml ásványvíz

1/4 csésze tej

75 g burgonyapüré por

1 teáskanál margarin

1 db tojás (szétválasztva)

50 g zöldfűszeres lágysajt

só, bors, szerecsendió, paprika

20 g panírliszt

1 kis fejes saláta

1/2 csomag újhagyma

3 paradicsom (100 g)

2 evőkanál balzsamecet

1 teáskanál porsáfrány-olaj (magas telítetlen zsírsav tartalmú olaj)

Elkészítés:

1. Az ásványvizet felforraljuk, megsózzuk, a tejet és a burgonyapürét beletesszük, és erőteljesen összekeverjük.

2. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 1teáskanál margarint, a tojássárgáját, a lágy sajtot és addig keverjük, míg az egész

összeáll.

3. Fűszerezzük, a tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a kihűlt püré masszához keverjük.

4. A masszát egy margarinnal kikent és panírliszttel meghintett sütőformába tesszük.

180° C –on kb. 25 percig sütjük.

5. Friss hagymából, paradicsomból, fejes salátából készült salátával körítjük és fűszerezzük.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.