Chili con Carne/Paprika hússal

Tápérték személyenként

Energia 546 kcal

Zsír 14 g

Szénhidrát 58 g

Fehérje 47 g

Rosttartalom 21 g

Hozzávalók:

150 g sovány marhahús

1/2 hagyma

150 g paprika/pepperoni

1 teáskanál olívaolaj

100 ml paradicsomlé

150 g paradicsom

80 g konzerv kukorica

80 g vesebab (konzerv)

só, bors, tabasco szósz, chili

80 g teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és 1 cm nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát finomra vagdaljuk.

A paprikát kis darabokra vágjuk.

2. Egy teflonlábasban olajat forrósítunk, és a húst megsütjük benne, aztán kivesszük, megsózzuk, és megborsozzuk.

3. A hagymát ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk és paradicsomlével felöntjük. A húst és a (darabokra vágott) paradicsomot hozzáadjuk. Az egészet felforraljuk, sóval, borssal, chilivel és tabasco szósszal fűszerezzük, kb. 20 percig főzzük.

5. A paprikadarabokat, a kukoricát, a babot hozzáadjuk, és tovább főzzük. Még egyszer megfűszerezzük, tányérra rakjuk.

Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.