50 dkg tehéntúró
3 dl tejszín
6 dkg porcukor
1 citrom
1 zacskó vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
A tehéntúrót szitán áttörjük, majd kikeverjük a tojássárgájával, porcukorral és a vaníliás cukorral. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Mindkettőt a túrókrémbe keverjük. Két kanál tejszínt megmelegítünk és feloldjuk benne a zselatint. A többi, hideg tejszínbe keverjük és robotgéppel felverjük vagy habszifonban tejszínhabot készítünk. A habot a túrókrémbe vegyítjük. Folpackkal kibélelünk egy puding- vagy kuglófformát és belesimítjuk a krémet. 2-3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Dermedés után tálra borítjuk és lehúzzuk a fóliát. Felszeleteljük, meggy- vagy málnapürét kínálunk hozzá.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.