Csirkefrikasszé rizzsel és zsázsával

Tápérték személyenként

Energia 530 kcal

Zsír 10 g

Szénhidrát 65 g

Fehérje 45 g

Rosttartalom 10 g

Hozzávalók:

100 g jércefilé

50 g sárgarépa

1/2 hagyma

150 g friss gomba

1/2 teáskanál cukor

1/2 gerezd fokhagyma

60 g rizs

1 teáskanál olívaolaj

50 ml száraz fehérbor

100 g sovány joghurt

50 g sovány tehéntúró

100 g friss zsázsa

só, bors

Elkészítés:

1. A sárgarépát és a gombát megmossuk és megtisztítjuk. A sárgarépát csíkokra vágjuk. Egy kis vízzel feltesszük

főni. Hozzáadjuk a cukrot és a sót. A répacsíkokat roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. A gombát szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.

A húst felkockázzuk. A zsázsát megmossuk, levágjuk a szárát, és durvára aprítjuk.

3. A rizst a forró vízbe tesszük, 15 percig forrni hagyjuk és leszűrjük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a húst és közepes tűzön 3 percig pároljuk. Majd beletesszük a zsázsát, gombát és a sárgarépát. Felöntjük a borral és lefedve alacsony hőfokon 5 percig forraljuk.

4. A megfőtt húst és zöldséget kivesszük a serpenyőből. A joghurtot a sovány túróval összekeverjük és az alaphoz adjuk, felforraljuk, és sóval, és borssal ízesítjük.

5. A rizst, zöldségeket és a húst beletesszük a joghurtos alapba és még egyszer felforraljuk.

Félre tesszük, és rövid ideig állni hagyjuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.