Energia 530 kcal
Zsír 10 g
Szénhidrát 65 g
Fehérje 45 g
Rosttartalom 10 g
100 g jércefilé
50 g sárgarépa
1/2 hagyma
150 g friss gomba
1/2 teáskanál cukor
1/2 gerezd fokhagyma
60 g rizs
1 teáskanál olívaolaj
50 ml száraz fehérbor
100 g sovány joghurt
50 g sovány tehéntúró
100 g friss zsázsa
só, bors
1. A sárgarépát és a gombát megmossuk és megtisztítjuk. A sárgarépát csíkokra vágjuk. Egy kis vízzel feltesszük
főni. Hozzáadjuk a cukrot és a sót. A répacsíkokat roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük.
2. A gombát szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
A húst felkockázzuk. A zsázsát megmossuk, levágjuk a szárát, és durvára aprítjuk.
3. A rizst a forró vízbe tesszük, 15 percig forrni hagyjuk és leszűrjük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a húst és közepes tűzön 3 percig pároljuk. Majd beletesszük a zsázsát, gombát és a sárgarépát. Felöntjük a borral és lefedve alacsony hőfokon 5 percig forraljuk.
4. A megfőtt húst és zöldséget kivesszük a serpenyőből. A joghurtot a sovány túróval összekeverjük és az alaphoz adjuk, felforraljuk, és sóval, és borssal ízesítjük.
5. A rizst, zöldségeket és a húst beletesszük a joghurtos alapba és még egyszer felforraljuk.
Félre tesszük, és rövid ideig állni hagyjuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.