Elkészítés
A fűszeres pestohoz a 15 g kesudiót apróra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát és a gyömbért is finomra vágjuk. A petrezselymet és a koriandert aprítjuk. Ezeket a citromlével és az olajjal pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A cukkinit megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a chilit kis gyűrűkre vágjuk és a fokhagymával együtt kevés olajban pároljuk rövid ideig. A cukkini csíkokat hozzáadjuk és közepes lángon 2-3 percig gyorsan megsütjük. Közben megmossuk a csirkemell filéket hideg vízben, letörölgetjük, csíkokra vágjuk és sózzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük a csirkemell csíkokat. A pestoval összekeverjük. A kesudiót durvára vágjuk és megpirítjuk. Az olivabogyót felszeleteljük és a fetát szétmorzsoljuk. A cukkinit a tányéron eloszlatjuk, rá kerülnek a csirkecsíkok a kesudióval, olivával és fetával, majd frissen őrölt petrezselyemmel megszórjuk.
Tápérték adagonként
522 kcal / 1.873 kJ
Fehérje 51,8 g
ZSír 24,5 g
Szénhidrát 8,0 g
Rostanyag 3,6 g
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.