Gombás rizottó

Tápérték személyenként

Energia 649 kcal

Zsír 29 g

Szénhidrát 75 g

Fehérje 22 g

Rosttartalom 6 g

Hozzávalók:

5 g szárított kucsmagomba

10 g vargánya

60 g vöröshagyma

1 teáskanál rozmaring

15 g vaj

1 teáskanál olívaolaj

90 g barna rizs

35 g rókagomba

100 g csiperkegomba

50 g Crème fraîche/tejföl

15 g parmezán sajt

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

1. A kucsmagombát és a vargányát 45 percre meleg vízbe áztatjuk.

2. A hagymát összevágjuk és a rozmaringgal (esetleg fokhagymával) együtt 10 g vajban és 1 teáskanál olajban megpároljuk.

3. A rizst és a gombát a serpenyőbe a hagymához tesszük. Összekeverjük, és megsózzuk.

4. Óvatosan forró vizet adunk hozzá és összekeverjük. Közepes hőfokon kb. 35 percig főzzük.

5. A csiperkegombát és a rókagombát megmossuk, és lecsepegtetjük. 5 g vajjal megpároljuk, és a rizottóhoz

tesszük.

6. A tejfölt a parmezánnal összekeverjük, és a rizottóhoz adjuk.

7. Petrezselyemmel tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.