Klausmann Viktor sikertörténete

Női műfajban, férfias eredmények: a Premium Diet és Klausmann Viktor 10 eltűnt kilója

A fogyókúra örök és megkérdőjelezhetetlen perspektíva, ha az ember már nem érzi jól magát a bőrében, ám mégis – kimondva kimondatlanul – női műfajnak elkönyvelt „passzió”. Ahogy egy másik alapsztereotípia pedig „férfi párti”, még pedig az, hogy 100 kiló alatt nem is férfi a férfi. Klausmann Viktor és szakértő életmódtanácsadó segítője, Dr. Bagi Éva Eszter azonban ellene megy ezeknek az idejét múlt gondolatoknak: mindegy, hogy valaki férfiként vagy nőként akar változtatni az életén, a lényeg az egészségen van, a hangsúly pedig azon, hogy jól érezze magát az ember a bőrében. Ahogy ma már Viktor is tudja: a Premium Diet a jóérzések hiányával kezdődik és a boldog magabiztossággal, valamint jónéhány kiló mínusszal ér véget.

A férfi, ha választ: fogyni támogatással, okosan és könnyen

Sok szerepben megismertük már: televíziós műsorvezető, reklámszakember, egyetemi oktató, szövegíró, játékvezető, sportoló, két gyermek édesapja, strandfőnök, aktív életmentő és síoktató. Fontos társadalmi feladatokat lát el, tele van segítő szándékkal, olyan közszereplő, aki minden szerepében kiváló példát mutat, hisz egyik terület sem áll tőle távol. Nem úgy, mint egy túlsúlyos férfi élete...

„A versenysúlyom 80 kiló, ennyi is voltam 2005-ben – meséli Viktor –, aztán amikor el kezdtem quadozni, az edzések miatt ez felment 95-re. Na, az már nem volt olyan kellemes, de izom volt.”

Nem is csoda, hisz Viktor sportoló szülők gyermeke, génjeiben van a mozgás. Ám, ha kényszerpihenőt hoz neki az élet vagy az időjárás, bizony rá is felszaladnak a kilók.

Szerintem a fogyás akaraterő és változtatási szándék kérdése. Bennem mindkettő megvolt. Fogytam már le magamtól korábban, de most más volt a helyzet. Most Éva és a Premium Diet segítsége kellett, hogy ez eredményes legyen, hiszen jelenleg nagyon sűrű az életem és minden területen meg kell felelnem. Az egész Premiumos kalandom úgy kezdődött, hogy ezen a télen nem volt hó a Kékestetőn és az eddig megszokott 80-90 napot, amit egyébként havon töltök és síelek, nem aktív mozgással töltöttem el. Telente ugyanis fent vagyok a Mátrában, a Kékestetőn, ahol a Síakadémia síházban síoktatással, síkölcsönzéssel foglalkozunk és ott is élünk ebben az időszakban. Ez így van már 2009-óta. Idén azonban elmaradt a havazás, elmaradt a mozgás, maradt viszont fő ellenségem, a sötétség. Ez ellen pedig kedvenc passziómmal védekezem: imádok jókat enni. Így nem sok kellett, hogy 93.4 kilogrammot mutasson a mérleg. Ekkora súllyal pedig már a mozgás sem akkora öröm. Nekem a mozgás szabadsága nagyon fontos, hisz a gyerekeimnek köszönhetően újra gyerek lettem, így együtt átélhetem velük az ő játékaikat és ők is részt vehetnek az én játékaimban. Ezt pedig iszonyúan élvezem, semmiért nem adnám fel soha. „

Klausmann Viktor azonban nem egy átlagos szülő, nagyon aktív, mindemellett pedig még kétgyermekes családapaként is megmaradt kicsit agglegénynek. Hogyan? Nincs például saját konyhája, általában nem főz rá senki és többnyire, amikor teheti a gyerekeivel eszik. A változás tehát nem idegen számára. Felkereste az egyetlen olyan szakembert, akinek bízott a segítségében és a szakértelmében, akinek személye számára garancia. Dr. Bagi Éva Eszter – saját szavaival – “idegélettanász és szenvedély-szakértő”, akinek specialitása egy súlyos beteg emberek számára kidolgozott programon keresztül a fogyókúrás életvezetési problémák megoldása, kezelése. Rendkívül felkészült, több diplomás premium szakember, aki nem riad vissza a legkomplikáltabb esetektől sem. „Nem akaraterő kérdése csupán egy szokásrendszer megváltoztatása, ami tanulható, de berögzött komfortzónák ellen megy. A Premium Diet orvosi együttműködésben konultációs segítséggel ezeket a rossz beidegződéseket iktatja ki és egy szerethetőbb, izgalmasabb, érdekesebb életre nevel, amivel minden páciens boldogabb, dinamikusabb lesz.”

Emlékeztető ruhák és egy boldog ember

És mi az, ami egy férfit is szembesíthet azzal, hogy bizony a súlya már nem a régi? A ruhái.

„Márciusban jött a hirtelen meleg. Azonban ezzel együtt a szembesülés is, hogy a régi ruháim nem jönnek rám. Hogy az öltönynadrágaim szűkek. Na, ez valódi dráma volt.” Ez volt az a pont, ahol Viktor felkereste Évát és a segítségét kérte. Női motivációt, tudást és tapasztalatot egy a férfiakat is komolyan érintő problémára. „Hittem, hogy Éva tudja a megoldást.”

Dr. Bagi Éva Eszter, Viktor Premium Diet szaktanácsadója szerint nagyon fontos, hogy férfiként felismerte, hogy bár megfelel az élet számos frontján, a saját elvárásait önmagával szemben már nem tudja teljesíteni.

“Az, hogy Viktor elkezdte a programot, hogy felismerte, hogy pozitívabbá tudja tenni a saját és a vele kapcsolatban állók életét azáltal, hogy lead a súlyából, hatalmas szó. Ha valaki elindul egy ilyen úton, minden támogatást meg kell adni neki. Számára a gyermekei hihetetlen erejű motivációt adnak a programban. Az elején sokszor át kellett beszélnünk a dolgokat, helyretenni az étkezéssel kapcsolatos képzeteket. Hiába gondolja bárki is, hogy pld. egy éttermben könnyű választani, ha meg van adva, mit is ehetsz, mit nem, milyen alapanyagokból készüljön az étel. Ma Magyarországon alig van olyan étterem, ahol jó szívvel le tudnám ültetni a pácienseimet, hogy egyenek egy jót.”

A közös munka kicsit döcögősen indult, Viktor sok munkája eleinte nem tette lehetővé, hogy a program szerinti fix időpontokban találkozzanak és haladjanak, pedig ez is fontos része a folyamatnak.

A klienseimnek évek óta keresem azt a megfelelő módszert, amivel egészségesen, biztonságosan, éheztetés nélkül fogyhatnak. A Premium Diet metódusa során kétheti rendszeres méréssel és konzultációval, a legmagasabb orvosi elvárásoknak megfelelő étrendhelyettesítőkkel, kiegészítőkkel követjük nyomon a pácienseink változásait. A program működik és tanít. Mindenkinél beválik, aki követi az orvos utasításait, illetve aki elég motivált arra, hogy életmódján változtasson.”

Viktor már 2 nap elteltével megtapasztalta, hogy nem lehetetlen vállalkozásba kezdett. Ma pedig, 12 héttel később, majd 10 kilóval könnyebben, újra jóban a régi ruháival, a kétgyermekes apuka is sokkal energikusabb és boldogabb. „Az első két nap csak egy speciális shake-et lehet inni, gyakorlailag az ember megszabadul a benne addig felhalmozódott víztöblettől és némi köztes tápanyagraktártól. Aztán a 3. naptól újra van étkezés, de a reggeli és a vacsora helyett shake-et kell fogyasztani. (Ezt mindaddig használjuk roborálóként, míg meg nem tanul helyes ütemben és helyesen ebédelni a páciens.) Gyakorló apukaként nagyon értékeltem, hogy nem kell gondolkodni a reggelin és a vacsorán, hogy ennyire egyszerű. És még finom is. Nem hiányoznak az ízek sem az étrendemből, hisz, amit megkívánok, azt délben megeszem. Nincs lemondás. Az is nagy segítség volt számomra, hogy Éva egy olyan szakember, akivel lehet beszélni. Aki igenis végigköveti a folyamatot, mindig ott van, ha szükség van rá és a kúra minden aspektusában igyekszik segíteni. Ez egy bizalmi kapcsolat, aminek a mellékhatása a fogyás.” És hogy meddig lesz Viktor életének része a Premium Diet? A válasz egyértelmű: „Addig, ameddig van még egy farmerom, amibe nem férek bele. Aztán persze a szintentartáshoz. De tulajdonképpen addig, amíg jól esik.”

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.