Lasagne

Tápérték személyenként

Energia 764 kcal

Zsír 20 g

Szénhidrát 95 g

Fehérje 51 g

Rosttartalom 12 g

Hozzávalók:

50 g vagdalt marhahús

(darált marhahús)

50 g sárgarépa

50 g cukkíni

50 g paprika/pepperoni

1 teáskanál olívaolaj

200 g paradicsom

2 evőkanál paradicsompüré

4 lap lasagne tészta

400 ml sovány tej

1 evőkanál kukorica/keményítő

1 csapott evőkanál parmezán

sajt 30 % zsírtartalmú (25 g)

1/2 hagyma

1 fokhagyma

húsleves/erőleves

só, bors, kakukkfű, petrezselyem

Elkészítés:

1. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a vagdalt húst/ darált húst.

Bőségesen megfűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal. A sárgarépát, cukkínit, és paprikát kis darabokra vágjuk.

2. A zöldséget a húshoz adjuk, és vele együtt sütjük. A paradicsomot kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk. Húslevessel

felöntjük. Sűrített paradicsommal és petrezselyemmel ízesítjük.

3. A tejet felforraljuk. A keményítőt egy kis tejjel összekeverjük. A forró tejbe belekeverjük és felfőzzük. Sóval

borssal és parmezánnal ízesítjük.

4. Egy bevonattal ellátott formát kibélelünk lasagne lapokkal. A ragu 1/3 részét rárakjuk, azután egy réteg besamelmártás jön.

Aztán ismét egy lasagne lap, ragu, besamelmártás, és egy harmadik réteg. A tetejére besamelmártás kerül. Reszelt sajttal megszórjuk.

5. A lasagne-t a sütőben a középső szinten, közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tányért bazsalikom levelekkel béleljük ki. Erre tesszük a lasagne-t.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.