Energia 764 kcal
Zsír 20 g
Szénhidrát 95 g
Fehérje 51 g
Rosttartalom 12 g
50 g vagdalt marhahús
(darált marhahús)
50 g sárgarépa
50 g cukkíni
50 g paprika/pepperoni
1 teáskanál olívaolaj
200 g paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
4 lap lasagne tészta
400 ml sovány tej
1 evőkanál kukorica/keményítő
1 csapott evőkanál parmezán
sajt 30 % zsírtartalmú (25 g)
1/2 hagyma
1 fokhagyma
húsleves/erőleves
só, bors, kakukkfű, petrezselyem
1. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a vagdalt húst/ darált húst.
Bőségesen megfűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal. A sárgarépát, cukkínit, és paprikát kis darabokra vágjuk.
2. A zöldséget a húshoz adjuk, és vele együtt sütjük. A paradicsomot kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk. Húslevessel
felöntjük. Sűrített paradicsommal és petrezselyemmel ízesítjük.
3. A tejet felforraljuk. A keményítőt egy kis tejjel összekeverjük. A forró tejbe belekeverjük és felfőzzük. Sóval
borssal és parmezánnal ízesítjük.
4. Egy bevonattal ellátott formát kibélelünk lasagne lapokkal. A ragu 1/3 részét rárakjuk, azután egy réteg besamelmártás jön.
Aztán ismét egy lasagne lap, ragu, besamelmártás, és egy harmadik réteg. A tetejére besamelmártás kerül. Reszelt sajttal megszórjuk.
5. A lasagne-t a sütőben a középső szinten, közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tányért bazsalikom levelekkel béleljük ki. Erre tesszük a lasagne-t.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.