Energia 742 kcal
Zsír 26 g
Szénhidrát 80 g
Fehérje 47 g
Rosttartalom 15 g
125 g friss lazac
300 g brokkoli
2 teáskanál olívaolaj
100 g tészta
2 evőkanál crème fraîche/zsírszegény tejföl
150 ml zöldségleves
1/2 gerezd fokhagyma
egy kis fej hagyma fele
só, bors, oreganó
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1. A lazacot hideg vízben megmossuk, és citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. 1 teáskanál olívaolajat
egy kis serpenyőben megforrósítunk, és a lazac mindkét oldalát közepes tűznél megsütjük. A tésztát szokás szerint nem túl puhára
főzzük.
2. A készre sütött lazacérméket kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A finomra vágott hagymát
a maradék zsiradékban megpirítjuk hozzáadjuk a brokkolit, és zöldséglevessel felöntjük. Oreganóval, sóval és
borssal fűszerezzük. A brokkolit roppanósra főzzük, azután kivesszük a serpenyőből az alapot 1 evőkanál crème fraîche-vel
vagy zsírszegény tejföllel tesszük még ízletesebbé.
3. A megfőtt tésztát hideg vízzel leöblítjük. 1 teáskanál olívaolajat megforrósítunk és a kinyomott fokhagymát megpirítjuk benne,
azután a tésztát beleforgatjuk.
4. A lazacot a tésztával a brokkolival és a szósszal tálaljuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.