Lazacérmék brokkolival

Tápérték személyenként

Energia 742 kcal

Zsír 26 g

Szénhidrát 80 g

Fehérje 47 g

Rosttartalom 15 g

Hozzávalók:

125 g friss lazac

300 g brokkoli

2 teáskanál olívaolaj

100 g tészta

2 evőkanál crème fraîche/zsírszegény tejföl

150 ml zöldségleves

1/2 gerezd fokhagyma

egy kis fej hagyma fele

só, bors, oreganó

1 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:

1. A lazacot hideg vízben megmossuk, és citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. 1 teáskanál olívaolajat

egy kis serpenyőben megforrósítunk, és a lazac mindkét oldalát közepes tűznél megsütjük. A tésztát szokás szerint nem túl puhára

főzzük.

2. A készre sütött lazacérméket kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A finomra vágott hagymát

a maradék zsiradékban megpirítjuk hozzáadjuk a brokkolit, és zöldséglevessel felöntjük. Oreganóval, sóval és

borssal fűszerezzük. A brokkolit roppanósra főzzük, azután kivesszük a serpenyőből az alapot 1 evőkanál crème fraîche-vel

vagy zsírszegény tejföllel tesszük még ízletesebbé.

3. A megfőtt tésztát hideg vízzel leöblítjük. 1 teáskanál olívaolajat megforrósítunk és a kinyomott fokhagymát megpirítjuk benne,

azután a tésztát beleforgatjuk.

4. A lazacot a tésztával a brokkolival és a szósszal tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.