Energia 562 kcal
Zsír 22 g
Szénhidrát 52 g
Fehérje 39 g
Rosttartalom 11 g
125 g friss lazac
1 evőkanál frissen facsart citromlé
200 g brokkoli
2 teáskanál olívaolaj
60 g tészta
1 evőkanál Crème fraîche/tejföl
150 ml zöldségleves
1/2 gerezd fokhagyma
egy kis fej hagyma fele
só, bors, oregano
1. A lazacot hideg vízben megmossuk, és citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. 1 teáskanál olívaolajat
egy kis serpenyőben megforrósítunk, és a lazac mindkét oldalát közepes tűznél megsütjük. A tésztát szokás szerint nem túl puhára
főzzük.
2. A készre sütött lazacérméket kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A finomra vágott hagymát
a maradék zsiradékban megpirítjuk, hozzáadjuk a brokkolit, és zöldséglevessel felöntjük. Oreganoval, sóval és borssal
fűszerezzük. A brokkolit roppanósra főzzük, azután kivesszük a serpenyőből Az alapot 1 evőkanál crème fraîche-vel vagy
tejföllel tesszük még finomabbá.
3. A megfőtt tésztát lecsepegtetjük. 1 teáskanál olívaolajat megforrósítunk és a kinyomott fokhagymát megpirítjuk benne,
azután a tésztát beleforgatjuk.
4. A lazacot a tésztával a brokkolival és a szósszal tálaljuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.