OPC - a szőlőmag ereje

OPC – a védelem és a szépség garanciája

A szőlőmag-kivonat első osztályú anti-aging csodaszer. A szőlőmag tele van OPC-vel (Oligomere Proanthocyanidine). Az OPC a polifenolok csoportjához tartozik, a másodlagos növényi anyagok nagy csoportjába. Különösen lenyűgöző az OPC antioxidatív ereje, egyike a legerősebb rendelkezésre álló antioxidánsoknak, amit ismerünk.

OPC – simává és puhává teszi a bőrt

A szabadgyökök minden sejtet megtámadnak. Az OPC és a többi antioxidatív összetevő a szőlőmagban védik a bőrsejteket, a fibroblasztokat, rostfehérjéket és a vérereket a szabad gyököktől és az öregedéstől.

OPC – a természetes face-lifting

Az OPC különleges jellemzője, hogy az anti-oxidáló potenciálja húszszor nagyobb, mint az E-vitaminnak, és ötvenszer olyan hatékony, mint a híres C-vitamin antioxidatív ereje. Az OPC sokkal többet tud a bőrért tenni.

OPC a gyors sebgyógyulásért

AZ OPC jótékony hatással van a kötőszövetre és a bőrre, a sebek sokkal gyorsabban gyógyulnak. A szőlőmag-kivonat – de mindenekelőtt az OPC – hatóanyaga ártalmatlanná teszi a baktériumokat, gyorsan regenerálja a sérült ereket, és támogatja a kötőszövet javítását.

OPC ekcéma esetén

Az összes eddig említett tulajdonság, valamint az immunrendszer támogató hatása illetve a gyulladáscsökkentő hatás azt eredményezi, hogy az OPC az ekcéma esetén is hasznos lehet.

OPC a szép dús hajért

Japán vizsgálatok azt mutatták már évekkel ezelőtt, hogy az OPC a hajhagymák sejtjeinek szaporodását 230%-kal jobban serkentette a kontroll készítményekkel összehasonlítva. Figyelemre méltó képessége még, hogy a haj ciklusát is befolyásolni tudja.

OPC az egészséges szemekért

A tapasztalatok azt mutatják, hogy 300 g szőlőmag-kivonat a szemeket érő állandó megerőltetés hatásait - pl. órák óta tartó számítógép használat miatt- akár 60 nap alatt csökkenteni tudja.

OPC óvja a szívet és a vérereket

Mint antioxidáns segít megtartani az érfalak elaszticitását, és megvédi őket a szabad gyökök okozta oxidatív károsodástól. A szív- és érrendszeri problémák kockázata az OPC-vel a minimumra redukálódik.

Az OPC csökkenti a koleszterinszintet

Két tanulmány is bizonyította, hogy a szőlőmag-kivonat csökkentheti a koleszterinszintet, illetve króm étrend-kiegészítővel együtt még hatásosabb, mint magában.

OPC a PMS ellen

AZ OPC egy nagyon érzékeny területen is pozitív hatású lehet, ez pedig a női hormon háztartás pl. PMS-panaszoknál. A PMS a premenstruációs szindróma tüneteit írja körbe. Ide tartoznak a hormonális dolgokkal kapcsolatos tünetek, menstruáció előtti napokban pl. fejfájás, fáradtság, menstruációs fájdalom. Hogy az OPC konkrétan hogy milyen hatással van a hormonháztartásra, még nem tisztázott. Feltételezhetó, hogy az OPC az immunrendszer megerősítésével és szabályozásával a hormonrendszerre is hatással van.

OPC allergia esetén

Az OPC-t természetes, mellékhatás mentes antihisztaminként is használják allergiás reakciók csökkentésére. Az OPC gátolja bizonyos gyulladást elősegítő enzimek aktiválódását, melynek következtében hisztamin szabadul fel és ez allergiás reakciókhoz vezethet.

OPC védi az agyat és az idegeket

A szőlőmag-kivonat és az OPC is használható az ADS (figyelemzavar) kezelésénél, mert az agyban a neurotranszmitterek szabályozásába és az érintett hormonok működésébe bele tud avatkozni. Az eredmény jobb mentális éberség és csökken a demencia kockázata is.

OPC visszér, ödéma és duzzanat esetén

Krónikus vénás elégtelenség esetén illetve duzzadt, fájdalmas visszerek esetén számos reprezentatív vizsgálat alapján bizonyítható, hogy a szőlőmag-kivonatból származó OPC jelentősen csökkentheti a tüneteket.

Placebo-kontrollált kettősvak tanulmányok kimutatták, hogy az OPC által operáció vagy sérülés, illetve sportsérülés után az ödéma (vízvisszatartás a szövetekben) gyorsabban eltűnt.

OPC rák esetén

In-vitro tanulmányok kimutatták, hogy az OPC gátolhatja a daganat növekedését, illetve az emlőrák-, gyomorrák-, prosztatarák- és tüdőráksejtek fejlődését.

OPC - meghosszabbítja az életet

Az OPC megerősíti a vitaminok antioxidatív képességét, illetve fordítva is.

OPC-t tartalmazó termékek vásárlásakor figyeljen két pontra:

• Az OPC szőlőmag-kivonat formájában kell, hogy legyen, és ne izolált anyagként.

• A természetes C-vitamin jól kiegészíti a szőlőmag-kivonatot, pl. acerola gyümölcs por formájában.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.