Orsótészta gorgonzola-szósszal és salátával

Tápérték személyenként

Energia 831 kcal

Zsír 27 g

Szénhidrát 90 g

Fehérje 32 g

Rosttartalom 13 g

Hozzávalók:

120 g orsótészta

35 g márványsajt (Gorgonzola 45% zsírtartalmú)

150 g mélyhűtött spenótlevél

2 teáskanál olívaolaj

30 ml száraz fehérbor

100 ml zöldségleves

30 g Crème fraîche/zsírszegény tejföl

150 g paradicsom

1 nagy fej hagyma

1/2 gerezd fokhagyma

bazsalikom, só, bors, oreganó

Elkészítés:

1. A tésztát a szokásos módon nem túl puhára főzzük.

2. 1 teáskanál olívaolajat felforrósítunk, a finomra vágott vöröshagyma és fokhagyma felét megpirítjuk. A spenótot

hozzáadjuk, és vele együtt pirítjuk.

3. A fazekat levesszük a tűzhelyről. Fehér borral és zöldséglevessel felöntjük. A gorgonzolát és a tejfölt

hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Most lassan felforraljuk a szószt. Ha tejfölt használ csak

röviddel tálalás előtt keverjük a szószhoz.

4. A paradicsomot a maradék hagymával, fokhagymával, olívaolajjal, balzsamecettel és bazsalikommal leöntjük.

5. A tésztát a gorgonzola-szósszal tálaljuk és bazsalikomlevelekkel körítjük.

Paradicsomsalátával tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.