Energia 831 kcal
Zsír 27 g
Szénhidrát 90 g
Fehérje 32 g
Rosttartalom 13 g
120 g orsótészta
35 g márványsajt (Gorgonzola 45% zsírtartalmú)
150 g mélyhűtött spenótlevél
2 teáskanál olívaolaj
30 ml száraz fehérbor
100 ml zöldségleves
30 g Crème fraîche/zsírszegény tejföl
150 g paradicsom
1 nagy fej hagyma
1/2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, só, bors, oreganó
1. A tésztát a szokásos módon nem túl puhára főzzük.
2. 1 teáskanál olívaolajat felforrósítunk, a finomra vágott vöröshagyma és fokhagyma felét megpirítjuk. A spenótot
hozzáadjuk, és vele együtt pirítjuk.
3. A fazekat levesszük a tűzhelyről. Fehér borral és zöldséglevessel felöntjük. A gorgonzolát és a tejfölt
hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Most lassan felforraljuk a szószt. Ha tejfölt használ csak
röviddel tálalás előtt keverjük a szószhoz.
4. A paradicsomot a maradék hagymával, fokhagymával, olívaolajjal, balzsamecettel és bazsalikommal leöntjük.
5. A tésztát a gorgonzola-szósszal tálaljuk és bazsalikomlevelekkel körítjük.
Paradicsomsalátával tálaljuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.