Energia 651 kcal
Zsír 15 g
Szénhidrát 103 g
Fehérje 26 g
Rosttartalom 7 g
100 g rizs
1 vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj
80 ml Chianti bor
250 g paradicsom
2 evőkanál parmezán sajt (30 g)
1 teáskanál petrezselyem
375 g zöldségleves
só, bors
1. A levest felforraljuk. A hagyma és a fokhagyma felét 1 teáskanál olajban megfonnyasztjuk.
A rizst hozzáadjuk, hagyjuk kissé megüvegesedni, és Chiantival felengedjük.
2. Ha rizs a nedvességet elfőtte, forró húslevessel pótoljuk, és hagyjuk, hogy a rizs
megdagadjon.
3. Egy másik serpenyőben a maradék hagymát és fokhagymát 1 teáskanál olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, és 20 percig főzzük.
4. Passzírozzuk, majd hozzáadjuk a rizst. A rizst készre főzzük, és belekeverjük a petrezselymet.
Ha szükséges, sóval és borssal még fűszerezhetjük. Végül parmezán sajtot keverünk hozzá.
Minden jog fenntartva © 2005-2025 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.