Paradicsomos rizottó

Tápérték személyenként

Energia 651 kcal

Zsír 15 g

Szénhidrát 103 g

Fehérje 26 g

Rosttartalom 7 g

Hozzávalók:

100 g rizs

1 vöröshagyma

1/2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál olívaolaj

80 ml Chianti bor

250 g paradicsom

2 evőkanál parmezán sajt (30 g)

1 teáskanál petrezselyem

375 g zöldségleves

só, bors

Elkészítés:

1. A levest felforraljuk. A hagyma és a fokhagyma felét 1 teáskanál olajban megfonnyasztjuk.

A rizst hozzáadjuk, hagyjuk kissé megüvegesedni, és Chiantival felengedjük.

2. Ha rizs a nedvességet elfőtte, forró húslevessel pótoljuk, és hagyjuk, hogy a rizs

megdagadjon.

3. Egy másik serpenyőben a maradék hagymát és fokhagymát 1 teáskanál olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, és 20 percig főzzük.

4. Passzírozzuk, majd hozzáadjuk a rizst. A rizst készre főzzük, és belekeverjük a petrezselymet.

Ha szükséges, sóval és borssal még fűszerezhetjük. Végül parmezán sajtot keverünk hozzá.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.