Energia 650 kcal
Zsír 18 g
Szénhidrát 72 g
Fehérje 50 g
Rosttartalom 12 g
1 csapott evőkanál búzaliszt
1 evőkanál parmezán sajt (15 g)
100 g sovány sertésszelet
1 teáskanál napraforgóolaj
400 g hámozott burgonya
85 ml sovány tej
200 g friss cukkíni
1 tojás
kakukkfű, petrezselyem, só, bors
1. A lisztből, a tojásból, és a parmezánból panírt készítünk, és morzsolt kakukkfüvet adunk hozzá,
esetleg egy kis vízzel hígítjuk. A hússzeleteket a panírba mártjuk, kissé lecsepegtetjük
azonnal forró olajban kisütjük egy teflonserpenyőben. A burgonyát héjában sós vízben
megfőzzük. Azután hűlni hagyjuk.
2. A cukkínit szeletekre vágjuk, és kevés olajban megpároljuk. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.
3. A főtt burgonyát meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. A tejet egy fazékban felforraljuk, és áttört burgonyát belekeverjük. Felforraljuk, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sertésszeletet a burgonyapürével és a cukkínivel együtt tányérra rakjuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.