Parmezános szelet burgonyapürével

Tápérték személyenként

Energia 650 kcal

Zsír 18 g

Szénhidrát 72 g

Fehérje 50 g

Rosttartalom 12 g

Hozzávalók:

1 csapott evőkanál búzaliszt

1 evőkanál parmezán sajt (15 g)

100 g sovány sertésszelet

1 teáskanál napraforgóolaj

400 g hámozott burgonya

85 ml sovány tej

200 g friss cukkíni

1 tojás

kakukkfű, petrezselyem, só, bors

Elkészítés:

1. A lisztből, a tojásból, és a parmezánból panírt készítünk, és morzsolt kakukkfüvet adunk hozzá,

esetleg egy kis vízzel hígítjuk. A hússzeleteket a panírba mártjuk, kissé lecsepegtetjük

azonnal forró olajban kisütjük egy teflonserpenyőben. A burgonyát héjában sós vízben

megfőzzük. Azután hűlni hagyjuk.

2. A cukkínit szeletekre vágjuk, és kevés olajban megpároljuk. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.

3. A főtt burgonyát meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. A tejet egy fazékban felforraljuk, és áttört burgonyát belekeverjük. Felforraljuk, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sertésszeletet a burgonyapürével és a cukkínivel együtt tányérra rakjuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.