Parmezános szelet burgonyapürével és cukkinivel

Tápérték személyenként

Energia 570 kcal

Zsír 18 g

Szénhidrát 58 g

Fehérje 44 g

Rosttartalom 10 g

Hozzávalók:

1 csapott evőkanál búzaliszt

1 tojás

1 evőkanál /15 g parmezán sajt

80 g sovány sertésszelet

1 teáskanál napraforgóolaj

300 g hámozott burgonya

65 ml sovány tej

150 g friss cukkíni

kakukkfű, petrezselyem

só, bors

Elkészítés:

1. A lisztből, a tojásból, és a parmezánból panírt készítünk, és kakukkfüvet adunk hozzá, esetleg

egy kis vízzel higítjuk. A hússzeletet a panírba mártjuk, kissé lecsepegtetjük és azonnal forró olajban kisütjük egy teflonserpenyőben. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Azután hagyjuk hűlni.

2. A cukkínit szeletekre vágjuk, és kevés olajban megpároljuk. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.

3. A burgonyát burgonyanyomón áttörjük. A tejet egy fazékban felforraljuk, és áttört burgonyát

belekeverjük. Felforraljuk, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sertésszeletet a burgonyapürével és a cukkínivel tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.