Energia 537 kcal
Zsír 13 g
Szénhidrát 73 g
Fehérje 32 g
Rosttartalom 15 g
250 ml zöldséglé
80 g polenta = kukoricadara
1 vöröshagyma
fokhagyma
100 g paprika/peperoni
200 g brokkoli
2 evőkanál paradicsompüré
60 g reszelt sajt (20 – 40% zsírtartalmú)
oreganó, kakukkfű,
só, bors
1. A zöldséglevet oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük, és belekeverjük a kukoricadarát. Állandó keverés közben felforraljuk. Kb. 3 percig főzzük, a kikapcsolt főzőlapon kb. 10 percig még hagyjuk pihenni. A megfőtt kukoricadarát egy bevonattal ellátott pizzasütő formába simítjuk.
2. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A paprikát összevágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, a paprikát és a brokkolit hozzáadjuk, és rövid ideig pirítjuk. Erősen megfűszerezzük.
3. A pizzasütő formába lévő kukoricadarát megkenjük paradicsompürével és megszórjuk oregánóval. Rátesszük a zöldségeket. Reszelt sajttal megszórjuk.
4. A kukoricadarás pizzát a sütőben a középső szinten, közepes hőmérsékleten kb. 20–25 perc alatt ropogósra sütjük.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.