Polentapizza-Kukoricadarás pizza

Tápérték személyenként

Energia 537 kcal

Zsír 13 g

Szénhidrát 73 g

Fehérje 32 g

Rosttartalom 15 g

Hozzávalók:

250 ml zöldséglé

80 g polenta = kukoricadara

1 vöröshagyma

fokhagyma

100 g paprika/peperoni

200 g brokkoli

2 evőkanál paradicsompüré

60 g reszelt sajt (20 – 40% zsírtartalmú)

oreganó, kakukkfű,

só, bors

Elkészítés:

1. A zöldséglevet oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük, és belekeverjük a kukoricadarát. Állandó keverés közben felforraljuk. Kb. 3 percig főzzük, a kikapcsolt főzőlapon kb. 10 percig még hagyjuk pihenni. A megfőtt kukoricadarát egy bevonattal ellátott pizzasütő formába simítjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A paprikát összevágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, a paprikát és a brokkolit hozzáadjuk, és rövid ideig pirítjuk. Erősen megfűszerezzük.

3. A pizzasütő formába lévő kukoricadarát megkenjük paradicsompürével és megszórjuk oregánóval. Rátesszük a zöldségeket. Reszelt sajttal megszórjuk.

4. A kukoricadarás pizzát a sütőben a középső szinten, közepes hőmérsékleten kb. 20–25 perc alatt ropogósra sütjük.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.