Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

Polentapizza-Kukoricadarás pizza

Tápérték személyenként

Energia 537 kcal

Zsír 13 g

Szénhidrát 73 g

Fehérje 32 g

Rosttartalom 15 g

Hozzávalók:

250 ml zöldséglé

80 g polenta = kukoricadara

1 vöröshagyma

fokhagyma

100 g paprika/peperoni

200 g brokkoli

2 evőkanál paradicsompüré

60 g reszelt sajt (20 – 40% zsírtartalmú)

oreganó, kakukkfű,

só, bors

Elkészítés:

1. A zöldséglevet oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük, és belekeverjük a kukoricadarát. Állandó keverés közben felforraljuk. Kb. 3 percig főzzük, a kikapcsolt főzőlapon kb. 10 percig még hagyjuk pihenni. A megfőtt kukoricadarát egy bevonattal ellátott pizzasütő formába simítjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A paprikát összevágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Olajat forrósítunk, a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, a paprikát és a brokkolit hozzáadjuk, és rövid ideig pirítjuk. Erősen megfűszerezzük.

3. A pizzasütő formába lévő kukoricadarát megkenjük paradicsompürével és megszórjuk oregánóval. Rátesszük a zöldségeket. Reszelt sajttal megszórjuk.

4. A kukoricadarás pizzát a sütőben a középső szinten, közepes hőmérsékleten kb. 20–25 perc alatt ropogósra sütjük.

VISSZA