Premium Goodcare Sport fehérjekoncentrátum

Erdei gyümölcs ízű fehérjekoncentrátum 6 féle vitaminnal és 8 féle ásványi anyaggal

56% tejsavó fehérjével, és 21,5% tejfehérjével

A Premium Goodcare Sport fehérjetartalma hozzájárul az izomtömeg növeléséhez és fenntartásához.

Extra hozzáadott összetevők:

Számos előny egy termékben!

Tejjel és vízzel is elkészíthető!

Zabrost

A zabrost fontos a vérkoleszterinszint csökkentésénél és minden rostanyag, vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, amire a szervezetnek szüksége van, hogy egészségesek maradhassunk. A zabrostban található béta-glükán csökkentheti a szívbetegségek, vastagbélrák, 2-es típusú cukorbetegség és elhízás kockázatát.

L-arginin

Az L-arginint minden sportoló ismeri, még ha csak kevés hatásspektrumával is vannak tisztában ennek az alapvető aminosavnak. Az egyik legértékesebb szemi esszenciális (=a szervezet nem tudja saját maga előállítani), proteinogén (a test szöveteiben képződik, mint izmok, bőr, haj) aminosavak, amit sportolók és nem sportolók is használnak kiegészítésre. 1998 óta az L-arginin orvosi körökben is tagadhatatlan fontosságú, miután egy háromtagú kutatócsoport arra a felismerésre jutott, hogy a nitrogén-monoxid jelmolekula felfedezéséért meg nem kapta az orvosi Nobel díjat.

Hatás és tulajdonságok

1. értágulás

Az L-arginin a nitrogén-monoxid (NO) prekurzora. Az L-arginin NO szintézise által (=enzimek, amelyek megváltoztatják a kémiai tulajdonságokat) termelődik a nitrogén-monoxid, ami az izomréteg tágulásának következtében az erek tágulását eredményezi.

Az erek tágulása sok szempontból jó a sportolók számára. Mindenekelőtt jobb a test vérellátása, a végtagok és a szervek több vérhez jutnak, ezáltal több tápanyaghoz és oxigénhez. Ha jobb keringést szeretnénk elérni, tanácsos az L-arginin mindennapi bevitele.

Leucin

Az izomzat felépítése szempontjából nagyon fontos, mivel az aminosavnak sok olyan tulajdonsága van, ami pozitívan hathat a fehérje-szintézisre. A leucin megakadályozza, hogy fizikai terhelés után a fehérjék leépüljenek a testben, amely pozitív hatást gyakorol az izmok megtartására, illetve optimális fehérje-egyensúlyt eredményez.

A leucin a szervezet saját energia előállítására is pozitív hatással van. A leucin a ketogén aminosavakhoz tartozik, és gátolja a glükóz leépülését a testben intenzív edzés alatt vagy után, így a megfelelő leucin bevitellel fenntartható teljesítménynövekedés várható. Ez azzal az előnnyel is jár, hogy elkerülhető az izomkatabolizmus, az izomtömeg leépülése. Ez úgy történik, hogy a leucin megakadályozza az aminosavak felszabadulását, ami általában fizikai megterhelés után glükogenezishez, azaz energiatermeléshez vezet.

Továbbá a leucin nem csak a fehérjeszintézist erősíti, hanem csökkenti a kortizolszintet is, amely rendkívül katabolikus tulajdonságokkal bír.

Izoleucin

Proteinogén, esszenciális aminosav. Az aszparaginsavból származik, és az aszpartátok csoportjához tartozik. Az L-izoleucin több sztereoizomért tartalmaz, azonban a környezetünkben nem játszik nagy szerepet. Az izoleucin élettanilag fontos, mivel kulcsfontosságú szerepet játszik proteinogén aminosavként emberi területen.

Az L-izoleucinre szükség van a fehérjeszerkezet építőelemeként. Az élsportolóknál az L-izoleucin az izomsejtek energiatermelésére is szolgál. Ha a szervezet éhezik és saját tartalékaihoz kell nyúljon, az L-izoleucinnak szintén fontos lehet.

Magnézium

A magnézium a feszültségoldás ásványa. A feszültség, ingerlékenység vagy merevség – mindegy hogy egy testrész vagy hangulat - magnéziumhiány jele lehet. Ez a fontos nyomelem nem kevesebb, mint 300 enzimreakcióért felelős, és mindenhol megtalálható a szövetekben, de elsősorban az izmokban, csontokban és az agyban. A test sejtjeinek szüksége van rá, hogy energiát tudjanak előállítani, a sejtmembránokat stabilizálni tudják, és az izmoknak segítsenek ellazulni.

Omega-3-zsírsavak

Az omega-3-zsírsavak nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, sok pozitív tulajdonságuk és hatásuk van az egészségre. Stimulálják az anyagcserét és fitten tartják a szívet és az agyat. Az omega-3-zsírsavaknak vannak előnyei a sportolók számára. Mindegy hogy élsportoló vagy bodybuilder, a megfelelő omega-3 bevitel a táplálkozással vagy akár étrend-kiegészítőkkel pozitívan hat az edzésre. Ezenkívül támogatja a zsírégetést és az izomfejlesztést – így maradunk fittek. Az atléták a fehérjén és a kreatinon kívül az omega-3ról sem feledkeznek meg. Lerövidítik a regeneráció fázisát. Az emberi izomnak megerőltető fizikai aktivitás vagy effektív edzés után regenerálódni kell, hogy visszanyerje erejét. Ezt a szervezet pl. izomlázzal jelzi. Az izomláz nem más, mint az izom mikrosérülése. Izmainknak minden erejükre szükségük van ahhoz, hogy készen álljanak a következő edzésre. Az omega-3-zsírsavak megfelelő bevitele kedvez az izmok regenerációjának.

Termék címkéje

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.