Rizottó újhagymával és jércemell csíkokkal

Tápérték személyenként

Energia 750 kcal

Zsír 22 g

Szénhidrát 90 g

Fehérje 48 g

Rosttartalom 6 g

Hozzávalók:

110 g rizottó-rizs

100 g jércemell

100 g újhagyma zöldjével

2 evőkanál parmezán sajt (30 g)

650 ml zöldségleves

2 teáskanál olívaolaj

egy kis darab póréhagyma (80 g)

egy kis mandarin (20 g)

1/2 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítés:

1. A póréhagymát valamint a hagymát a zöldjével együtt finomra vágjuk. A fokhagymát 1 teáskanál olajon kissé megpároljuk,

kivesszük, majd a hagymát és a pórét hozzáadjuk, és kissé megfonnyasztjuk.

2. Egy fél mandarin levét kifacsarjuk és hozzáadjuk. Belekeverjük a rizst, és egy kis ideig állni hagyjuk. Azután

felöntjük egy kis forró zöldséglevessel.

3. Ha a leves elpárolgott, forró levest töltünk utána, míg a rizs puha nem lesz. A parmezánt hozzá keverjük, és állni hagyjuk.

Sóval, borssal ízesítjük.

4. A maradék olajban a jércemell csíkokat aranybarnára sütjük, és fűszerezzük. A rizottót a hússal együtt tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.