Energia 750 kcal
Zsír 22 g
Szénhidrát 90 g
Fehérje 48 g
Rosttartalom 6 g
110 g rizottó-rizs
100 g jércemell
100 g újhagyma zöldjével
2 evőkanál parmezán sajt (30 g)
650 ml zöldségleves
2 teáskanál olívaolaj
egy kis darab póréhagyma (80 g)
egy kis mandarin (20 g)
1/2 gerezd fokhagyma
só, bors
1. A póréhagymát valamint a hagymát a zöldjével együtt finomra vágjuk. A fokhagymát 1 teáskanál olajon kissé megpároljuk,
kivesszük, majd a hagymát és a pórét hozzáadjuk, és kissé megfonnyasztjuk.
2. Egy fél mandarin levét kifacsarjuk és hozzáadjuk. Belekeverjük a rizst, és egy kis ideig állni hagyjuk. Azután
felöntjük egy kis forró zöldséglevessel.
3. Ha a leves elpárolgott, forró levest töltünk utána, míg a rizs puha nem lesz. A parmezánt hozzá keverjük, és állni hagyjuk.
Sóval, borssal ízesítjük.
4. A maradék olajban a jércemell csíkokat aranybarnára sütjük, és fűszerezzük. A rizottót a hússal együtt tálaljuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.