Energia 726 kcal
Zsír 19 g
Szénhidrát 100 g
Fehérje 27 g
Rosttartalom 8 g
120 g rizottó-rizs
1 szelet szalonna (20 g)
150 g retek
1 teáskanál olívaolaj
85 ml chianti bor
200 ml zöldségleves
1 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál parmezán sajt (30 g)
1/2 hagyma
só, bors
3 – 4 borókabogyó
1. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a retket,
megsózzuk, megborsozzuk, és a szétnyomott borókabogyót belekeverjük, és kissé megpároljuk.
2. Közben egy széles szájú lábasban a rizst néhány csepp olajon megpároljuk, a zöldséget hozzáadjuk,
és meglocsoljuk vörösborral.
3. Most hozzáöntünk egy kis forró zöldséglevest, felforraljuk, és ismét felöntjük. Így folytatjuk, amíg
a rizottó túl puha nem lesz. A parmezánnal körítjük, és tálaláskor megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.