Rizottó retekkel

Tápérték személyenként

Energia 726 kcal

Zsír 19 g

Szénhidrát 100 g

Fehérje 27 g

Rosttartalom 8 g

Hozzávalók:

120 g rizottó-rizs

1 szelet szalonna (20 g)

150 g retek

1 teáskanál olívaolaj

85 ml chianti bor

200 ml zöldségleves

1 evőkanál petrezselyem

2 evőkanál parmezán sajt (30 g)

1/2 hagyma

só, bors

3 – 4 borókabogyó

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a retket,

megsózzuk, megborsozzuk, és a szétnyomott borókabogyót belekeverjük, és kissé megpároljuk.

2. Közben egy széles szájú lábasban a rizst néhány csepp olajon megpároljuk, a zöldséget hozzáadjuk,

és meglocsoljuk vörösborral.

3. Most hozzáöntünk egy kis forró zöldséglevest, felforraljuk, és ismét felöntjük. Így folytatjuk, amíg

a rizottó túl puha nem lesz. A parmezánnal körítjük, és tálaláskor megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.