Spenótos gnocchi paradicsomsalátával

Tápérték személyenként

Energia 755 kcal

Zsír 26 g

Szénhidrát 90 g

Fehérje 40 g

Rosttartalom 14 g

Hozzávalók:

75 g mélyhűtött spenót

40 g parmezán sajt

225 g főtt burgonya

2–3 paradicsom (200 g)

40 g liszt

40 g búzadara

1 teáskanál friss zsálya

1 evőkanál vaj (10 g)

1 teáskanál olívaolaj

1/2 tojás

1/2 hagyma

balzsamecet

só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

1. A spenótot hagyjuk felengedni, és finom pürét készítünk belőle. A főtt burgonyát meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük.

A tojást, a tejet, a lisztet, a búzadarát, a szerecsendiót, sót borsot és parmezánt a kihűlt burgonyamasszához tesszük

Hozzáadjuk a spenótot, és mindezt jól összegyúrjuk.

2. A munkafelületet liszttel meghintjük és kb. 3 vastag hengert formálunk. Ezt kb.1 cm vastag szeletekre

vágjuk. A szeleteket egy lisztbe mártott villával benyomkodjuk. Liszttel meghintjük.

3. A gnocchi-t forró sós vízben kb. 4 percig főzzük. Leszűrjük.

4. Időközben a vajat felforrósítjuk, és a zsályaleveleket kissé megpirítjuk benne. A gnocchi-t a zsályás vajban

megforgatjuk.

5. A paradicsomot felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. Ecettel, olajjal és zöldfűszerekkel leöntjük, és állni hagyjuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.