Energia 755 kcal
Zsír 26 g
Szénhidrát 90 g
Fehérje 40 g
Rosttartalom 14 g
75 g mélyhűtött spenót
40 g parmezán sajt
225 g főtt burgonya
2–3 paradicsom (200 g)
40 g liszt
40 g búzadara
1 teáskanál friss zsálya
1 evőkanál vaj (10 g)
1 teáskanál olívaolaj
1/2 tojás
1/2 hagyma
balzsamecet
só, bors, szerecsendió
1. A spenótot hagyjuk felengedni, és finom pürét készítünk belőle. A főtt burgonyát meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük.
A tojást, a tejet, a lisztet, a búzadarát, a szerecsendiót, sót borsot és parmezánt a kihűlt burgonyamasszához tesszük
Hozzáadjuk a spenótot, és mindezt jól összegyúrjuk.
2. A munkafelületet liszttel meghintjük és kb. 3 vastag hengert formálunk. Ezt kb.1 cm vastag szeletekre
vágjuk. A szeleteket egy lisztbe mártott villával benyomkodjuk. Liszttel meghintjük.
3. A gnocchi-t forró sós vízben kb. 4 percig főzzük. Leszűrjük.
4. Időközben a vajat felforrósítjuk, és a zsályaleveleket kissé megpirítjuk benne. A gnocchi-t a zsályás vajban
megforgatjuk.
5. A paradicsomot felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. Ecettel, olajjal és zöldfűszerekkel leöntjük, és állni hagyjuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.