Sütőben sült krumpli sajttal és kétféle kennivalóval

Tápérték személyenként

Energia 551 kcal

Zsír 11 g

Szénhidrát 69 g

Fehérje 44 g

Rosttartalom 11 g

Hozzávalók:

500 g burgonya

125 ml sovány tehéntúró

3 evőkanál sovány joghurt (50 ml)

2 teáskanál Crčme fraîche/tejföl (20 g)

1/2 gerezd fokhagyma

sajt 30 % zsírtartalmú (50 g)

50 g friss zsázsa

friss bazsalikom

1 teáskanál mustár

egy kis citromlé

egy csipet cukor, só

só, curry, zöldfűszerek és fűszerek

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk és megdörzsöljük. Alufóliába tekerjük, és előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül 250 °C- on sütjük. A kis krumpliknak kevesebb sülési idő kell.

2. A sovány túrót, a joghurtot, a tejfölt és az áttört fokhagymát összekeverjük, és 2 tálba tesszük. Az egyik kennivalót mustárral, citromlével, curryvel, egy csipet cukorral, sóval és borssal ízesítjük.

3. A másikat finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, és borssal készítjük.

4. A készre sült burgonyát az alufóliában egy tányérra tesszük. Sovány túróval, szeletelt sajttal és zsázsával körítjük.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.