Energia 551 kcal
Zsír 11 g
Szénhidrát 69 g
Fehérje 44 g
Rosttartalom 11 g
500 g burgonya
125 ml sovány tehéntúró
3 evőkanál sovány joghurt (50 ml)
2 teáskanál Crčme fraîche/tejföl (20 g)
1/2 gerezd fokhagyma
sajt 30 % zsírtartalmú (50 g)
50 g friss zsázsa
friss bazsalikom
1 teáskanál mustár
egy kis citromlé
egy csipet cukor, só
só, curry, zöldfűszerek és fűszerek
1. A burgonyát megmossuk és megdörzsöljük. Alufóliába tekerjük, és előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül 250 °C- on sütjük. A kis krumpliknak kevesebb sülési idő kell.
2. A sovány túrót, a joghurtot, a tejfölt és az áttört fokhagymát összekeverjük, és 2 tálba tesszük. Az egyik kennivalót mustárral, citromlével, curryvel, egy csipet cukorral, sóval és borssal ízesítjük.
3. A másikat finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, és borssal készítjük.
4. A készre sült burgonyát az alufóliában egy tányérra tesszük. Sovány túróval, szeletelt sajttal és zsázsával körítjük.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.