Sütőben sült zöldfűszeres burgonya

Tápérték személyenként

Energia 741 kcal

Zsír 27 g

Szénhidrát 85 g

Fehérje 40 g

Rosttartalom 16 g

Hozzávalók:

500 g burgonya

2 evőkanál parmezán sajt

100 g sovány joghurt

sajt 30% zsírtartalmú (50 g)

1 evőkanál olívaolaj

150 g paprika/peperoni

2 evőkanál zöldfűszer

fokhagyma

Desszert: 100 g szőlő

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk, megdörzsöljük, és félbe vágjuk. Nagyon vékonyan megkenjük olajjal és a vágási felületekkel

lefelé a sütőlemezre tesszük. A sütőben 200°C-on kb. 20 percig sütjük. A fokhagymát kinyomjuk

az összevágott zöldfűszerekkel és parmezánnal összekeverjük. A sajtmasszát megborsozzuk és megsózzuk.

2. Közben a joghurtból, a zöldségekből, sóból és a fűszerekből egy joghurtos öntetet készítünk. A színes paprikát

darabokra, a sajtot kis kockákra vágjuk és egy nyársra tűzzük.

3. A burgonyát kivesszük a sütőből, megfordítjuk, és bekenjük a sajtos zöldséges keverékkel. További

5 –10 percig sütjük, amíg a kérge arany barnára pirul.

4. A zöldséges burgonyát a joghurtos öntettel és a paprika-nyárssal fogyasztjuk.

5. Desszert 100 g szőlő.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.