Energia 741 kcal
Zsír 27 g
Szénhidrát 85 g
Fehérje 40 g
Rosttartalom 16 g
500 g burgonya
2 evőkanál parmezán sajt
100 g sovány joghurt
sajt 30% zsírtartalmú (50 g)
1 evőkanál olívaolaj
150 g paprika/peperoni
2 evőkanál zöldfűszer
fokhagyma
Desszert: 100 g szőlő
1. A burgonyát megmossuk, megdörzsöljük, és félbe vágjuk. Nagyon vékonyan megkenjük olajjal és a vágási felületekkel
lefelé a sütőlemezre tesszük. A sütőben 200°C-on kb. 20 percig sütjük. A fokhagymát kinyomjuk
az összevágott zöldfűszerekkel és parmezánnal összekeverjük. A sajtmasszát megborsozzuk és megsózzuk.
2. Közben a joghurtból, a zöldségekből, sóból és a fűszerekből egy joghurtos öntetet készítünk. A színes paprikát
darabokra, a sajtot kis kockákra vágjuk és egy nyársra tűzzük.
3. A burgonyát kivesszük a sütőből, megfordítjuk, és bekenjük a sajtos zöldséges keverékkel. További
5 –10 percig sütjük, amíg a kérge arany barnára pirul.
4. A zöldséges burgonyát a joghurtos öntettel és a paprika-nyárssal fogyasztjuk.
5. Desszert 100 g szőlő.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.