Energia 555 kcal
Zsír 6 g
Szénhidrát 98 g
Fehérje 22 g
Rosttartalom 8 g
250 g alma
1/2 tojás
40 g sovány tehéntúró
2 evőkanál zsemlemorzsa/panírliszt
2 evőkanál liszt
20 g citromlé
2 teáskanál cukor (10 g)
200 ml sovány tej
10 g vaníliapuding por
citromlé, reszelt citromhéj
fahéj, vanília
1. Az apró kockára vágott almát a citromlével- és héjjal, a fahéjjal, és az édesítőszerrel leöntjük. Összekeverjük a tojással, sovány túróval, liszttel és zsemlemorzsával.
2. Vizet egy kis sóval felteszünk forrni. Vizes kézzel gombócokat formálunk és egy kis lisztben megforgatjuk. Enyhén fövő vízben óvatosan 15 percig főzzük.
3. Egy kis tejet pudingporral elkeverünk maradék tejet felforraljuk, egy kis rummal, 1 teáskanál cukorral és az elkevert pudingport hozzá adjuk és összeforraljuk.
4. A vaníliaszószt egy levesestányérba öntjük, és rátesszük a gombócokat. 1 teáskanál cukrot fahéjjal jól elkeverünk.
és ezzel megszórjuk a gombócokat.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.