Tiroli almás gombóc

Tápérték személyenként

Energia 555 kcal

Zsír 6 g

Szénhidrát 98 g

Fehérje 22 g

Rosttartalom 8 g

Hozzávalók:

250 g alma

1/2 tojás

40 g sovány tehéntúró

2 evőkanál zsemlemorzsa/panírliszt

2 evőkanál liszt

20 g citromlé

2 teáskanál cukor (10 g)

200 ml sovány tej

10 g vaníliapuding por

citromlé, reszelt citromhéj

fahéj, vanília

Elkészítés:

1. Az apró kockára vágott almát a citromlével- és héjjal, a fahéjjal, és az édesítőszerrel leöntjük. Összekeverjük a tojással, sovány túróval, liszttel és zsemlemorzsával.

2. Vizet egy kis sóval felteszünk forrni. Vizes kézzel gombócokat formálunk és egy kis lisztben megforgatjuk. Enyhén fövő vízben óvatosan 15 percig főzzük.

3. Egy kis tejet pudingporral elkeverünk maradék tejet felforraljuk, egy kis rummal, 1 teáskanál cukorral és az elkevert pudingport hozzá adjuk és összeforraljuk.

4. A vaníliaszószt egy levesestányérba öntjük, és rátesszük a gombócokat. 1 teáskanál cukrot fahéjjal jól elkeverünk.

és ezzel megszórjuk a gombócokat.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.