Energia 676 kcal
Zsír 23 g
Szénhidrát 86 g
Fehérje 29 g
Rosttartalom 16 g
2-3 paprika/peperoni (300 g)
80 g vagdalt hús/darált hús
80 g rizs
2 teáskanál olívaolaj
250 g paradicsom
100 g zöldségleves
1 evőkanál paradicsompüré
1 csipet cukor (2 g)
1 teáskanál petrezselyem
1 vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
só, bors, babérlevél
1. A rizst a szokott módon megfőzzük. 1 teáskanál olajat megforrósítunk, a finomra vágott hagyma felét megpirítjuk benne. A darált húst hozzáadjuk, és megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A paprikákat magházuktól, ereitől megtisztítjuk. A rizses keverékkel megtöltjük és
a kivágott paprikacsutkákat szárukkal befelé belenyomjuk.
3. 1 teáskanál olajat felforrósítunk, a maradék hagymát megpirítjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk, és hozzáadjuk. Kissé megpirítjuk, levessel
felöntjük, és sóval, paradicsompürével, egy csipet cukorral, 1 babérlevéllel fűszerezzük. Hagyjuk összefőni.
4. Ha a paradicsompüré túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk. A töltött paprikát a paradicsomszószba
tesszük, és lefedve kb. 30 percig alacsony hőmérsékletes pároljuk. A folyékony paradicsomszószt
egy felfújt formába is rakhatjuk, a paprikát beletesszük, és a sütőben gyenge tűzön
készre főzzük.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.