Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

Töltött paprika/peperoni

Tápérték személyenként

Energia 676 kcal

Zsír 23 g

Szénhidrát 86 g

Fehérje 29 g

Rosttartalom 16 g

Hozzávalók:

2-3 paprika/peperoni (300 g)

80 g vagdalt hús/darált hús

80 g rizs

2 teáskanál olívaolaj

250 g paradicsom

100 g zöldségleves

1 evőkanál paradicsompüré

1 csipet cukor (2 g)

1 teáskanál petrezselyem

1 vöröshagyma

1/2 gerezd fokhagyma

só, bors, babérlevél

Elkészítés:

1. A rizst a szokott módon megfőzzük. 1 teáskanál olajat megforrósítunk, a finomra vágott hagyma felét megpirítjuk benne. A darált húst hozzáadjuk, és megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

2. A paprikákat magházuktól, ereitől megtisztítjuk. A rizses keverékkel megtöltjük és

a kivágott paprikacsutkákat szárukkal befelé belenyomjuk.

3. 1 teáskanál olajat felforrósítunk, a maradék hagymát megpirítjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk, és hozzáadjuk. Kissé megpirítjuk, levessel

felöntjük, és sóval, paradicsompürével, egy csipet cukorral, 1 babérlevéllel fűszerezzük. Hagyjuk összefőni.

4. Ha a paradicsompüré túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk. A töltött paprikát a paradicsomszószba

tesszük, és lefedve kb. 30 percig alacsony hőmérsékletes pároljuk. A folyékony paradicsomszószt

egy felfújt formába is rakhatjuk, a paprikát beletesszük, és a sütőben gyenge tűzön

készre főzzük.

VISSZA