Energia 743 kcal
Zsír 19 g
Szénhidrát 72 g
Fehérje 71 g
Rosttartalom 19 g
150 g mélyhűtött spenótlevél
350 g burgonya
150 g friss champignon gomba
200 g friss vörös sügér
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál currypor
100 ml zöldségleves
1 evőkanál frissen facsart citromlé
60 g sovány tehéntúró
1 evőkanál parmezán sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
1 evőkanál friss metélőhagyma
1 kis fej hagyma
só, bors
1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, spenótot hagyjuk felengedni, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A sügért kifilézzük, hideg vízben leöblítjük és felitatjuk róla a nedvességet. A burgonyát
héjában forró sós vízben puhára főzzük.
2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát a curryporral üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséget,
és felöntjük zöldséglevessel. Hozzáadjuk a sót és a borsot.
3. A sügért a zöldségekre fektetjük. Citromlével meglocsoljuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk.
4. Lefedve közepes tűznél kb. 5 percig pároljuk.
5. A sovány túrót, parmezánt, zsemlemorzsát, és metélőhagymát összekeverjük és sóval és
borssal ízesítjük.
6. A vörös sügért kivesszük a serpenyőből. A megfőtt zöldséget a főzővízzel együtt egy kis jenai tálba
tesszük.
7. A vörös sügért megszórjuk a sovány túró-sajt keverékkel és a jenai tálba lévő
zöldségre fektetjük és előmelegített sütőben kb.10 percig. 180°C-on átsütjük.
Meghámozzuk a burgonyát, és sós burgonyával tálaljuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.