Vörös sügér átsütve sós burgonyával

Tápérték személyenként

Energia 743 kcal

Zsír 19 g

Szénhidrát 72 g

Fehérje 71 g

Rosttartalom 19 g

Hozzávalók:

150 g mélyhűtött spenótlevél

350 g burgonya

150 g friss champignon gomba

200 g friss vörös sügér

1 teáskanál olívaolaj

1 teáskanál currypor

100 ml zöldségleves

1 evőkanál frissen facsart citromlé

60 g sovány tehéntúró

1 evőkanál parmezán sajt

1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)

1 evőkanál friss metélőhagyma

1 kis fej hagyma

só, bors

Elkészítés:

1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, spenótot hagyjuk felengedni, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A sügért kifilézzük, hideg vízben leöblítjük és felitatjuk róla a nedvességet. A burgonyát

héjában forró sós vízben puhára főzzük.

2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát a curryporral üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséget,

és felöntjük zöldséglevessel. Hozzáadjuk a sót és a borsot.

3. A sügért a zöldségekre fektetjük. Citromlével meglocsoljuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk.

4. Lefedve közepes tűznél kb. 5 percig pároljuk.

5. A sovány túrót, parmezánt, zsemlemorzsát, és metélőhagymát összekeverjük és sóval és

borssal ízesítjük.

6. A vörös sügért kivesszük a serpenyőből. A megfőtt zöldséget a főzővízzel együtt egy kis jenai tálba

tesszük.

7. A vörös sügért megszórjuk a sovány túró-sajt keverékkel és a jenai tálba lévő

zöldségre fektetjük és előmelegített sütőben kb.10 percig. 180°C-on átsütjük.

Meghámozzuk a burgonyát, és sós burgonyával tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.