Energia 653 kcal
Zsír 17 g
Szénhidrát 60 g
Fehérje 65 g
Rosttartalom 15 g
150 g mélyhűtött spenótlevél
150 g friss gomba
200 g friss vörös sügér
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál curry por
100 ml zöldségleves
1 evőkanál frissen facsart citromlé
40 g sovány tehéntúró
1 evőkanál parmezán sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
1 evőkanál friss metélőhagyma
270 g burgonya
1 kis fej hagyma
só, bors
1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, spenótot hagyjuk felengedni, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A sügért kifilézzük, hideg vízben leöblítjük és felitatjuk róla a nedvességet. A burgonyát héjában forró sós vízben puhára főzzük.
2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát a curryporral üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséget és felöntjük zöldséglevessel. Hozzáadjuk a sót és a borsot.
3. A sügért a zöldségekre fektetjük. Citromlével meglocsoljuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk.
4. Lefedve közepes tűznél kb. 5 percig pároljuk.
5. A sovány túrót, parmezánt, zsemlemorzsát, és metélőhagymát összekeverjük és sóval ízesítjük.
6. A vörös sügért kivesszük a serpenyőből. A megfőtt zöldséget a főzővízzel együtt egy kis felfújtformába töltjük.
7. A vörös sügért a sovány túró-sajt keverékkel
bekenjük és a felfújtformába a zöldségre fektetjük. Meghámozzuk a burgonyát.
8. Előmelegített sütőben kb.10 percig
180° C– on átsütjük. Sós burgonyával tálaljuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.