Vörös sügér átsütve spenótágyon, sós burgonyával

Tápérték személyenként

Energia 544 kcal

Zsír 16 g

Szénhidrát 46 g

Fehérje 54 g

Rosttartalom 14 g

Hozzávalók:

150 g mélyhűtött spenótlevél

150 g friss champignon gomba

200 g burgonya

150 g friss vörös sügér

1 teáskanál olívaolaj

1 teáskanál currypor

100 ml zöldségleves

1 evőkanál frissen facsart citromlé

40 g sovány tehéntúró

1 evőkanál parmezán sajt

1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)

1 evőkanál friss metélőhagyma

1 kis fej hagyma

só, bors

Elkészítés:

1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, spenótot hagyjuk felengedni, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát

meghámozzuk, és karikára vágjuk. A sügért kifilézzük, hideg vízben leöblítjük és felitatjuk róla a nedvességet. A burgonyát

héjában forró sós vízben puhára főzzük.

2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát a curryporral üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséget,

és felöntjük zöldséglevessel. Hozzáadjuk a sót és a borsot.

3. A sügért a zöldségekre fektetjük. Citromlével meglocsoljuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk.

4. Lefedve közepes tűznél kb. 5 percig pároljuk.

5. A túrót, a parmezánt, a zsemlemorzsát és a metélőhagymát összekeverjük, és sóval és borssal ízesítjük.

6. A vörös sügért kivesszük a serpenyőből. A megfőtt zöldséget a főzővízzel együtt egy kis felfújtformába

töltjük.

7. A vörös sügért megszórjuk a túró-sajt keverékkel és a felfújt formában lévő zöldségre

fektetjük. Meghámozzuk a burgonyát.

8. Előmelegített sütőben kb.10 percig. 180°C-on átsütjük. A sós burgonyával tálaljuk.

VISSZA

PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.
  • Cím: 9400 Sopron, Híd utca 54.
  • E-mail: office@premiumhealth.hu
    Mobil: +36 30 229 2196
    Tel.: +36-99/900-262
Közösségi média

Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.