Energia 544 kcal
Zsír 16 g
Szénhidrát 46 g
Fehérje 54 g
Rosttartalom 14 g
150 g mélyhűtött spenótlevél
150 g friss champignon gomba
200 g burgonya
150 g friss vörös sügér
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál currypor
100 ml zöldségleves
1 evőkanál frissen facsart citromlé
40 g sovány tehéntúró
1 evőkanál parmezán sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
1 evőkanál friss metélőhagyma
1 kis fej hagyma
só, bors
1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, spenótot hagyjuk felengedni, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát
meghámozzuk, és karikára vágjuk. A sügért kifilézzük, hideg vízben leöblítjük és felitatjuk róla a nedvességet. A burgonyát
héjában forró sós vízben puhára főzzük.
2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát a curryporral üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséget,
és felöntjük zöldséglevessel. Hozzáadjuk a sót és a borsot.
3. A sügért a zöldségekre fektetjük. Citromlével meglocsoljuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk.
4. Lefedve közepes tűznél kb. 5 percig pároljuk.
5. A túrót, a parmezánt, a zsemlemorzsát és a metélőhagymát összekeverjük, és sóval és borssal ízesítjük.
6. A vörös sügért kivesszük a serpenyőből. A megfőtt zöldséget a főzővízzel együtt egy kis felfújtformába
töltjük.
7. A vörös sügért megszórjuk a túró-sajt keverékkel és a felfújt formában lévő zöldségre
fektetjük. Meghámozzuk a burgonyát.
8. Előmelegített sütőben kb.10 percig. 180°C-on átsütjük. A sós burgonyával tálaljuk.
Minden jog fenntartva © 2005-2024 PREMIUM HEALTH CONCEPTS Kft.